Novosti

 • Najavljena konferencija "Digitalna budućnost - gradovi i stvarnost"
  Najavljena konferencija "Digitalna budućnost - gradovi i stvarnost"
  8. 6. 2017.

  Na konferenciji za novinare održanoj u Gradskoj upravi objavljeno je kako će Zagreb od 12. do 14. lipnja 2017. godine biti domaćinom prestižne godišnje konferencije udruge Major Cities of Europe – IT Users group (MCE) koja se održava pod nazivom Digitalna budućnost - gradovi i stvarnost (The Digital Future - Cities Facing the Reality). Organizatori konferencije su Grad Zagreb i MCE u partnerstvu s Razvojnom agencijom Zagreb TPZ.

 • IoT Fest po prvi puta u Zagrebu
  IoT Fest po prvi puta u Zagrebu
  8. 6. 2017.

  Pozivano vas - iskoristite priliku te 17. lipnja 2017. sudjelujte u razvoju i razmjeni Internet of Things ideja u našem Tehnološkom parku!

 • Nominacije za Central European Startup Awards
  Nominacije za Central European Startup Awards
  7. 6. 2017.

  U tijeku su nominacije za Central European Startup Awards. Riječ je o natjecanju koje se provodi kroz seriju događanja u 10 zemalja središnje Europe - Austrija, Poljska, Češka, Slovačka, Rumunjska, Bugarska, Srbija, Slovenija, Mađarska, Hrvatska  - s ciljem  okupljanja i povezivanja cijelog startup ekosustava. 

 • Nova sredstva Gradu Zagrebu iz EU fondova za financiranje nabave laboratorijske opreme u Tehnološkom parku Zagreb
  Nova sredstva Gradu Zagrebu iz EU fondova za financiranje nabave laboratorijske opreme u Tehnološkom parku Zagreb
  2. 6. 2017.

  Prihvaćen je projekt „Startup Factory Zagreb – inkubator za visoke tehnologije“ u vrijednosti 16 milijuna kuna  koji su Grad Zagreb i Razvojna agencija Zagreb  prijavili koncem 2016. na natječaj „Razvoj poslovne infrastrukture„.  Projekt je uvršten na prioritetnu rang listu,  čime je prešao u treću – završnu fazu postupka dodjele bespovratnih sredstava iz fondova Europske unije.

 • Prestižna konferencija "Digitalna budućnost - gradovi i stvarnost" uskoro u Zagrebu!
  Prestižna konferencija "Digitalna budućnost - gradovi i stvarnost" uskoro u Zagrebu!
  1. 6. 2017.

  Zagreb u lipnju postaje mjestom okupljanja svjetskih stručnjaka iz područja informacijskih i komunikacijskih tehnologija.  Povod njihova okupljanja je održavanje prestižne godišnje konferencije udruge Major Cities of Europe – IT Users group    (MCE).  Konferencija se održava pod nazivom Digitalna budućnost - gradovi i stvarnost.  Želite li dobiti uvid u iskustva i smjernice europske i američke digitalizacije gradova te iz prve ruke saznati pozadinu uspjeha izraelskog non-stop inovativnog gospodarstva, pridružite se MCE konferenciji i kroz izravne kontakte s vrhunskim ekspertima digitalne transformacije dopustite da digitalizacija gradova utječe i na vaš poslovni uspjeh!

 • Odgođen Hack a City
  Odgođen Hack a City
  1. 6. 2017.

  Obavještavamo vas kako je Hack a City </ZAGREB2017 SMART MOBILITY hackathon, koji je trebao biti održan 2. i 3. lipnja 2017., odgođen do jeseni. Naime, zbog slabog odaziva te želje da ovaj događaj realiziramo na najvišoj mogućoj razini, odlučili smo isti održati u jesenskom terminu u sklopu Startup Factory Zagreb programa.

 • Prijavite se na Hack a City!
  Prijavite se na Hack a City!
  25. 5. 2017.

  Hackacity je hackathon koji će se 2. i 3. lipnja 2017. održati diljem svijeta. Cilj događaja je isporučiti Smart City rješenje za povećanje kvalitete života u gradovima uz korištenje baza otvorenih podataka koji će putem FIWARE platforme biti osigurani svim sudionicima Hackacity-a

 • Dođite na šesti Znanstveni piknik!
  Dođite na šesti Znanstveni piknik!
  24. 5. 2017.

  Pozivamo vas na manifestaciju Znanstveni piknik koja će se od 26. do 28. svibnja održati u zagrebačkoj Dubrava u prostoru Jadran filma (Ul. Rudolfa Kolaka 12).

 • Shift Developer Conference - najveća informatička konferencija u jugoistočnoj Europi
  Shift Developer Conference - najveća informatička konferencija u jugoistočnoj Europi
  16. 5. 2017.

  Shift konferencija  održat će se 1. i 2. lipnja i ove godine u splitskom HNK-u. Prošlogodišnje izdanje konferencije posjetilo je više od 1000 osoba, a ove se godine prema najavama očekuje dolazak više od 1500 posjetitelja i govornika. 

 • Hrvatska pamet Hrvatskoj!
  Hrvatska pamet Hrvatskoj!
  15. 5. 2017.

  Za sve talentirane i ambiciozne studente, projekt Hrvatska pamet Hrvatskoj treću će godinu zaredom birati i nagrađivati najbolje projekte hrvatskih studenata s ciljem poticanja njihova lakšeg uključivanja u sustav nacionalne ekonomije. Pozivaju se svi zainteresirani studenti da pošalju svoje radove i prijave se na natjecanje. Projekt organiziraju Poslovni dnevnik i Večernji list. Razvojna agencija Zagreb je partner natjecanja. Natjecanje se odvija u tri kategorije, a pobjednik u kategoriji Inovativna Hrvatska osvaja 6-mjesečni program predinkubacije u Tehnološkom parku Zagreb.

 • Održan 8. Zagrebački energetski tjedan
  Održan 8. Zagrebački energetski tjedan
  14. 5. 2017.

  U Zagrebu je od 8. do 13. svibnja 2017. godine održan tradicionalni 8. Zagrebački energetski tjedan.  Razvojna agencija Zagreb i ove je godine aktivno, kroz zanimljiva predavanja na temu inovativnog poduzetništva, bila uključena u program Zagrebačkog energetskog tjedna. 

 • U Tehnološkog parka Zagreb održan TVZ Mobile Challenge Cup
  U Tehnološkog parka Zagreb održan TVZ Mobile Challenge Cup
  12. 5. 2017.

  TVZ Mobile Challenge Cup studentska je edukacija i natjecanje više od 300 studenata svih smjerova Tehničkog veleučilišta u Zagrebu koji su željni usavršavanja stečenih akademskih znanja kroz intenzivna druženja s najboljim stručnjacima iz IT industrije. Natjecanje je održano  u novom, inovativnom i nedavno otvorenom prostoru Tehnološkog parka Zagreb na Velesajmu.