Budućnost prometa u Zagrebu - tema novog TEDxZagreb događaja

Objavljeno: 8. 2. 2018.

Nakon uspješno održanog prvog ovogodišnjeg TEDxZagreb događaja, za koji se tražila karta više, pozivamo vas na drugu jednako atraktivnu raspravu. 

Riječ je o TEDxZagrebSalon ZEBRA koji će se u utorak, 13. veljače u 18 sati održati u Akceleratoru Tehnološkog parka Zagreb  na Zagrebačkom velesajmu.

Član našeg TPZ-a, TEDxZagreb, pripremio je još jedan zanimljiv događaj koji pokriva bitnu i aktualnu temu, a to je promet u Zagrebu.  Kako poboljšati promet grada, smanjiti gužve i stres na cesti,  a uz to pretvoriti grad u sigurno mjesto za sve sudionike u prometu samo su neka od pitanja na koja će se pokušati odgovoriti.

TEDxZagrebSalon pod simboličnim nazivom „ZEBRA“ okupit će stručnjake koji će razgovarati o cestama u Zagrebu, parkiranju, garažama, mjestima rezerviranima za invalide, stupićima svih vrsta, biciklističkim stazama, biciklistima i motoristima, prometnoj signalizaciji, prometnoj kulturi, pješacima, djeci u prometu, ekološkim/električnim vozilima, punionicama za električna vozila, zimskoj službi, javnom prijevozu, radovima na cesti, nadzornim kamerama, prometnim redarima i autonomnoj vožnji.

U poticajnom okruženju uspješnih poduzetničkih pothvata  Tehnološkog parka Zagreb fokus će biti usmjeren na budućnost gradskog i međugradskog prometa,  a gosti koje očekujemo su:

DUBRAVKO DABO,  Služba za sigurnost cestovnog prometa PU zagrebačke

TOMISLAV GRGURIĆ,  Sektor komunalnog i prometnog redarstva Grada Zagreba

DARINKA JUG,  stručna suradnica u Odjelu za turizam Gradskog ureda za gospodarstvo, energetiku i zaštitu okoliša Grada Zagreba, dobra poznavateljica potreba biciklista u Zagrebu

MATE KRALJEVIĆ,  Sektor komunalnog i prometnog redarstva Grada Zagreba

MARIO MILIČEVIĆ,  pomoćnik pročelnika za promet u Sektoru za promet Gradskog ureda za prostorno uređenje, izgradnju Grada, graditeljstvo, komunalne poslove i promet Grada Zagreba

MARIJAN PODRUG,  Služba prevencije PU zagrebačke

MARKO ŠEVROVIĆ,  predstojnik Zavoda za prometno planiranje Fakulteta prometnih znanosti Sveučilišta u Zagrebu

VIBOR VIDEC  , stručni savjetnik u Sektoru za promet Gradskog ureda za prostorno uređenje, izgradnju Grada, graditeljstvo, komunalne poslove i promet Grada Zagreba

Pozivamo vas da nam se pridružite te da svojim idejama doprinesete konstruktivnom razgovoru.

Sve novosti o ovim događajima možete pratiti na webu i društvenim mrežama Tehnološkog parka Zagreb i organizacije TEDxZagreb, a besplatnu ulaznicu za TEDxZagrebSalon ZEBRA potražite na  Entrio.hr.