Zagrebačkim inovatorima 500 000 kuna potpore

Objavljeno: 24. 7. 2017.

Grad Zagreb  već devetnaestu godinu zaredom podupire poduzetničke inovatorske projekte s ciljem komercijalizacije inovacija. Ukupni fond za ovogodišnje potpore iznosi 500 000 kuna.

Javni natječaj za dodjelu potpora inovatorima  trajao je od 13. travnja do 15. svibnja, a od 28 zaprimljenih zahtjeva odobrene su potpore za čak 27 inovacija.  Radi se o inovacijama usmjerenim na domaće i inozemno tržište, a većina njih je osvojila nagrade kako na domaćim, tako i na međunarodnim sajmovima. Među inovatorima kojima je odobrena ova potpora nalaze se i neki od članova Tehnološkog parka Zagreb.

Nepovratne potpore koje dobivaju inovatori iznose od 10 000 do 40 000 kuna, a Razvojna agencija Zagreb je provodi kroz odjel Poduzetnički centar Plavi ured gdje su inovatorima pruženi savjeti za pripremu dokumentacije te informacije o uvjetima natječaja. Potpisivanje ugovora o korištenju potpora inovatorima Grada Zagreba je u tijeku. Nakon potpisivanja ugovora slijedi rok za realizaciju  od 120 dana. Nakon zadanog roka inovatori su dužni dostaviti izvješće o namjenski utrošenim sredstvima te prikaz postignutih rezultata.

Listu odobrenih potpora za 2017. godinu  pogledajte ovdje.