Frane Šesnić

Frane Šesnić

direktor Razvojne Agencije Zagreb

Zaduženja u RAZi i TPZ

Aktivno sudjeluje u razvoju projektnih inicijativa i njihovoj prijavi za natječaje EU financiranja. U Tehnološkom parku upravlja programima predinkubacije poduzetničkih timova, inkubacije i postinkubacije tvrtki koje razvijaju inovativne proizvode visoke tehnologije za globalno tržište. Sudjeluje u inicijativama i aktivnostima usmjerenim prema poticanju i razvoju poduzetništva i jačanju konkurentnosti.

Presjek karijere

Inicijator je i predsjedavajući na međunarodnoj konferenciji Zagreb Forum koja ima za cilj predstaviti kreativne razvojne potencijale Grada Zagreba.

Član je upravnog odbora Klastera konkurentnosti ICT industrije kao i koordinacijskog tima za uspostavljanje i provedbu projekta BIOCentra – inkubacijskog programa za pred-komercijalne, istraživačke i komercijalne projekte, kao i start-up tvrtke koje rade u području bio-znanosti.

Zalaže se izgradnju S&T&B (Scienece, Technology & Business) inovativne infrastrukture koja bi služila povezivanju poduzetnika te znanstvenih, razvojnih i istraživačkih institucija u svrhu kreiranja novih inovativnih proizvoda za globalno tržište.

Područja interesa su mu razvoj inovacijskog poduzetništva, kreativnost, e-Governance, zelene i virtualne ekonomije, te virtualne valute.

Hobiji i slobodno vrijeme

Kada mu obiteljske i poslovne obveze dozvoljavaju — jedri i pjeva u klapi. Omiljena destinacija za jedrenje mu je vulkanski otok Jabuka.