FAZE VAŠEG RAZVOJA U TPZ-U

Predinkubacija

To je određeni vremenski period potreban za razvoj poduzetničke ideje, pripremu i osnivanje poslovnog subjekta. 
U tom procesu se budućim korisnicima pruža kompletna podrška kako bi svoje inovativne poslovne ideje komercijalizirali u poduzetničkom poduhvatu. 
Kandidati za predinkubaciju su fizičke osobe  koje nemaju registriran poslovni subjekt. 
Cilj predinkubacije  je prepoznavanje i selekcija tehnološko inovativnih projekata koji imaju komercijalni potencijal.
Korištenje usluge predinkubacije  je besplatno  a može trajati najviše 6 mjeseci.  
Razvojni tim koji nakon procesa predinkubacije osnuje tvrtku može započeti proces inkubacije u Tehnološkom parku. 

Inkubacija

Inkubacija  je dinamičan proces rasta i razvoja inovativnih poduzetnika sustavno praćen i vođen od strane stručnih mentora TPZ-a. 
Prema osnovnoj definiciji to bi bilo vremensko razdoblje u ranoj fazi tvrtke neposredno nakon njenog osnivanja sve do održivog i stabilnog poslovanja na tržištu.
Dok traje proces inkubacije, novi član Tehnološkog parka prolazi faze pripreme za poduzetništvo uz mentorsko praćenje koje uključuje savjetodavnu i stručnu pomoć vezanu za financije, računovodstvo, pravne aspekte, marketing - sve na jednom mjestu.
Proces inkubacije tvrtki u Tehnološkom parku Zagreb traje u prosjeku 3 godine.  

Postinkubacija

Postinkubacija je razdoblje u kojem je tvrtka tržišno osnažena i održiva od svojih temeljnih aktivnosti ali nastavlja ulaganja u razvoj novih inovativnih proizvoda i usluga. 
Pod stručnim mentorstvom u posljednjoj etapi iz Tehnološkog parka proizlaze visoko inovativne i snažne  tvrtke koje zapošljavaju visokoobrazovane stručnjake sa ciljem stvaranja novih inovativnih proizvoda i usluga. 
Cilj post-inkubacije je omogućavanje razvoja novih projekata i suradnje između poduzetnika u svim fazama rasta i razvoja, te poticanje tehnološkog transfera. 

Članovi u postinkubaciji čine mrežu iskusnih stručnjaka, mentora članovima u Inkubaciji.

Tvrtke nakon procesa  postinkubacije koje imaju interes nastaviti razvoj i uspostavljenu suradnju sa tvrtkama iz TPZ-a te ujedno i koristiti naše usluge dobivaju izravnu mogućnost članstva u TPZ-u kroz Program Virtualne inkubacije.

Virtualna inkubacija

Virtualna inkubacija  je proces rasta i razvoja poduzetnika. Poduzetnik u procesu Virtualne inkubacije ima pravo koristi svu infrastrukturnu, tehničku, organizacijsku i savjetodavnu podršku TPZ-a osim prava na korištenje poslovnih prostorija. Poduzetnici koji ulaze u proces Virtualne inkubacijetrebaju ispunjavati kriterije prihvatljivosti za članstvom u TPZ-ua uz naknadu od 600 kn godišnje dobivaju sljedeće usluge:

  • Mogućnost korištenja prostorije za sastanke i dvorane za seminare i radionice
  • Prezentacijsku opremu i drugu tehničku i organizacijsku podršku i pogodnosti koje uživaju tvrtke koje koriste prostoru u TPZ-u
  • Mogućnost registracije tvrtke na adresi Tehnološkog parka Zagreb (Dragutina Golika 63)
  • WEB prostor te uvrštenje u brošure i promidžbene materijale
  • Primanje Newslettera i druge elektroničke obavijesti o seminarima, edukacijama i događanjima u TPZ-u

Korisnici virtualne inkubacije imaju prednost prilikom prijavljivanja na događanja u organizaciji Razvojne agencije Zagreb: prezentacija, edukacija i međunarodnih konferencija u odnosu na sve druge vanjske sudionike događanja.