HRT1 - Dobro jutro, Hrvatska: Startup Factory Zagreb potiče nove tehnološke tvrtke

Objavljeno: 1. 2. 2018.

Startup Factory Zagreb je razvojni program koji je pokrenula Razvojna agencija Zagreb 2016. godine. Agencija je osnovana 2008. s ciljem da promovira poduzetništvo u Zagreb, fokusirani na tehnološko poduzetništvo i poticanje novih tehnoloških tvrtki, dakle, onih koje razvijaju vlastite inovativne tehnološke proizvode. Jedan od programa je Startup Factory Zagreb. 

Program je poseban što je strukturirani program koji nudi intenzivan mentorski rad, edukacije, optimizacije proizvoda koje tvrtka razvija kao i detektiranje ciljanog korisnike. Novi program ove godine bit će raspisan natječaj sredinom ove godine. Preferiraju mlađu populaciju, složenost tima, dobro je i kombinirati mlade i stare.  
To je najveći centar u Hrvatskoj. Na Velesajmu i na još dvije lokacije na Žitnjaku i u Voltinom naselju djeluju Tehnološki parkovi, ukupno imaju 10.000 četvornih metara i u njima radi 80 tvrtki s ukupno oko 200 zaposlenika.
U emisiji Dobro jutro, Hrvatska gostovali su direktor Razvojne agencije Zagreb - TPZ Frane Šesnić  te neki od pobjednika Startup Factory zagreb programa - Sandra Bortek (startup SightRun) i Luka Vida (startup Recogno).

Gostovanje pogledajte na web stranici HRT Magazin.