Točlka na i: Trakbar - sustav za prave odluke u pravo vrijeme

Objavljeno: 18. 1. 2018.

Trakbar je sustav koji vlasnicima barova i restorana pomaže u donošenju pravih odluka u pravo vrijeme.

Poslovna inteligencija i predviđanja potpomognuta umjetnom inteligencijom omogućuju mu da optimizira poslovanje ugostiteljskih objekata – predvidi prodaju pojedinih artikala, prati performanse osoblja, optimizira skladišta ili planira narudžbe i budžetira.

“Veliki broj naših prijatelja i članova obitelji bavi se ugostiteljstvom pa smo imali prilike iz prve ruke učiti o njihovim svakodnevnim problemima i malom ili gotovo nikakvom broju kvalitetnih rješenja. Kako je Igor Svehla,  jedan od osnivača, tehničke struke, u početku su ga stalno zvali da im popravi “kompjuter”, a kasnije da i napravi neki program koji bi im pomogao u poslovanju.

Uvidio je da postoji veliko tržište kojemu nedostaju povoljni i kvalitetni alati za pomoć pri upravljanju barom ili restoranom i polako krenuo raditi na prvoj verziji”, objašnjava Gabrijela Lovrić , operativna direktorica Trakbara.

...

Osnovna verzija Trakbara je besplatna i može ju koristiti svatko . Prihode ostvaruju od klijenata koji se ozbiljno bave analizom svog poslovanja i koji za to plaćaju mjesečnu licencu.

Sustav prodaju u suradnji s distributerimma POS blagajni “Kada smo počinjali s razvojem primili smo manju inozemnu investiciju, a sad otvaramo investicijsku seed rundu u kojoj želimo prikupiti novac za brže širenje u inozemstvo”, najavljuje Gabrijela.

Nedavno je Trakbar osvojio nagradu na natjecanju Startup Factory Zagreb . “Veseli nas što su u Razvojnoj agenciji Zagreb našli način da se “pozabave” startupima i pokrenuli startup scenu u Hrvatskoj. Njihova nam podrška znači puno jer nam pomažu oko usmjeravanja poslovanja kako financijski, tako i s različitim mentorstvima.”

Kompletan članak pročitajte na web portalu Točkanai.hr.