ISKUSTVA NAŠIH ČLANOVA

 • Upoznajte pametni novčanik i nosivu tehnologiju iz Baggizma!
  Upoznajte pametni novčanik i nosivu tehnologiju iz Baggizma!
  16. 6. 2017.

  Još jedna inovativna tvrtka iz TPZ-a startala je s crowdfunding kampanjom. Riječ je o tvrtki Baggizmo koja je tek od nedavno dio TPZ-a. Donosimo vam njihovu poduzetničku priču!

 • Voda je život, a Freewa inovativan projekt koji osvaja naklonost širokog tržišta
  Voda je život, a Freewa inovativan projekt koji osvaja naklonost širokog tržišta
  26. 5. 2017.

  Ponosni na realizirani potencijal, proaktivan stav i već ostvaren uspjeh Startup Factory Zagreb (SFZGB) timova donosimo vam priču o timu Freewa čija je glavna misija promicanje korištenja i zaštite dostupnosti pitke vode kroz mobilnu aplikaciju i jedinstvenu staklenu bocu. Dok mobilna aplikacija korisniku omogućava lako pronalaženje najbližeg besplatnog izvora pitke vode, staklena boca -  izrađena od ekoloških materijala koju prati zanimljiva i praktična torbica - predstavlja inovativan turistički suvenir.

 • HOLY – aplikacija koja pomiče granice komunikacije među vjernicima
  HOLY – aplikacija koja pomiče granice komunikacije među vjernicima
  14. 4. 2017.

  Upravo u vrijeme kada je najveći kršćanski blagdan Uskrs pred vratima, donosimo vam priču o aplikaciji HOLY koju su osmislili i kroz naš akceleracijski program Startup Factory Zagreb razvili poduzetni i inovativni mladi ljudi: Ivan Orehovec, Zoran Mičuda, Franka Anić i Marin Grbić. 

 • U TPZ-u trend „odljeva mozgova“ ide u obrnutome smjeru
  U TPZ-u trend „odljeva mozgova“ ide u obrnutome smjeru
  24. 2. 2017.

  U vrijeme kada je trend „odljeva mozgova“ neupitno zabrinjavajući, donosimo vam priču o Niki Jiroušek, mladoj obrazovanoj ženi koja se prihvativši ponudu za radno mjesto u tvrtki LIVE GOOD naše inovatorice i poduzetnice Anite Bušić, odlučila iz Nizozemske vratiti u Hrvatsku, te ovdje graditi svoju karijeru. 

 • Izvrsnošću do stranih tržišta
  Izvrsnošću do stranih tržišta
  9. 12. 2016.

  Donosimo vam  priču o tvrtki Utilis d.o.o., dugogodišnjem članu Tehnološkog parka Zagreb.

 • Creative Fields - znanost, visoka tehnologija i predani rad kao temelj uspjeha tvrtke
  Creative Fields - znanost, visoka tehnologija i predani rad kao temelj uspjeha tvrtke
  17. 8. 2016.

  Velik broj procesa, odnosa i zakona fizike iz usko specijaliziranih područja - kao laici - naprosto uzimamo zdravo za gotovo. Međutim kada se s takvim, do tada više-manje apstraktnim procesima, susretnemo kroz literaturu ili razgovor, postaju izuzetno zanimljivi i intrigantni te kao takvi naprosto okupiraju pažnju. Jedan od takvih sveprisutnih i važnih, ali ujedno i kompleksnih tema odnosi se na područje dinamike fluida koja značajnu ulogu ima u znanosti, tehnici, ali i svakodnevnom životu.

 • Povratnik iz Belgije u TPZ-u radi na razviju inovativnih rješenja
  Povratnik iz Belgije u TPZ-u radi na razviju inovativnih rješenja
  8. 8. 2016.

  Od ožujka 2016. godine naš Tehnološki park bogatiji je za još jednu perspektivnu tvrtku. Riječ je o tvrtki Pleo Soft d.o.o. čija se osnovna djelatnost zasniva na pružanju integracijskih rješenja iz području aplikacija za upravljanje sadržajima unutar kompanija. Tvrtka je specijalizirana za Java i web tehnologije, uz poseban naglasak na orijentaciju prema Alfresco ECM platformi za upravljanje procesima i dokumentima. 

 • Ustrajni rad i timski duh kao preduvjet uspjeha
  Ustrajni rad i timski duh kao preduvjet uspjeha
  17. 6. 2016.

  Dobra ideja, ustrajan rad, sreća/ sreća u nesreći, biti u pravo vrijeme na pravome mjestu – samo su neki od elemenata koji grade dobre projekte i stvaraju uspješne poduzetničke priče .

 • Tehnosoft - Jedan um za kompleksna rješenja
  Tehnosoft - Jedan um za kompleksna rješenja
  10. 6. 2016.

  Oprema pod tlakom poput spremnika, kotlova ili cjevovoda nije nešto s čime se svakodnevno susreće veliki broj ljudi. Diplomirani inženjer strojarstva Rikard Serdoz kreira upravo takvu opremu koju koriste razni pogoni diljem svijeta.

 • Kada se udruđe genijalnost i poduzetnički duh
  Kada se udruđe genijalnost i poduzetnički duh
  12. 5. 2016.

  Svi se mi rađamo sa specifičnim talentima. Kod nekih ljudi ti talenti se potisnu i s vremenom jenjavaju, dok ih oni sretniji prepoznaju, na njima intenzivno rade i tako ostvaruju uspjehe.

 • Mag informatika - kvaliteta posvećena klijentu
   Mag informatika - kvaliteta posvećena klijentu
  25. 2. 2016.

  Kroz širok spektar usluga i poticajno poduzetničko okruženje Tehnološki park Razvojne agencije Zagreb   inovativnim visoko-tehnološki orijentiranim tvrtkama  pruža podršku pri stvaranju novih i tržišno perspektivnih proizvoda. Dokaz tome je i tvrtka Mag informatika koja je svoj put proizvodnje softvera započela još davne 2008. godine kao start-up inkubiran u zagrebačkom Tehnološkom parku.

 • Rast tvrtke najveće je postignuće!
  Rast tvrtke najveće je postignuće!
  14. 12. 2015.

  Tehnološki park mjesto je na kojem se povezuju brojni poduzetnici početnici i to s istim ciljem, kako bi s inovativnim idejama temeljenim na novim tehnologijama krenuli u svijet poduzetništva. 

  Donosimo vam priču o Byte Lab Grupi, tvrtki koja se bavi dizajniranjem, projektiranjem i razvojem iz područja elektronike i ugradbenih računalnih sustava.