ISKUSTVA NAŠIH ČLANOVA

 • Uz Vollo brže, jednostavnije i povoljnije do željenog odredišta!
  Uz Vollo brže, jednostavnije i povoljnije do željenog odredišta!
  14. 9. 2017.

  Ove jeseni Startup Factory Zagreb kreće s novim ciklusom programa, a za prijavu inovativnih startup ideja preostala su još samo tri dana. Razmišljate li o prijavi, a još uvijek vam nedostaje inspiracije, donosimo vam posljednju u nizu poduzetničkih priča o prošlogodišnjim Startup Factory Zagreb timovima. Ovoga puta riječ je o perspektivnom i već sada vrlo uspješnom timu Vollo.

 • Kroz virtualnu i proširenu stvarnost upoznajte drevne tajne Zagreba
  Kroz virtualnu i proširenu stvarnost upoznajte drevne tajne Zagreba
  16. 8. 2017.

  Dok odbrojavamo sate do početka otvaranja prijava za ovogodišnji Startup Factory Zagreb program donosimo vam posljednju u nizu priča o inovativnim projektima prve SFZGB generacije.

 • Uz SightRun aplikaciju trčite i upoznajte gradove
  Uz SightRun aplikaciju trčite i upoznajte gradove
  9. 8. 2017.

  Oni su vjerojatno najbrži i fizički najaktivniji tim TPZ-a. Donosimo priču o četvero trkača koji su svoj hobi pretvorili u inovativnu poduzetničku ideju i kreirali SightRun mobilnu aplikaciju koja spaja trčanje i turističko razgledavanje.

 • Upoznajte pametni novčanik i nosivu tehnologiju iz Baggizma!
  Upoznajte pametni novčanik i nosivu tehnologiju iz Baggizma!
  16. 6. 2017.

  Još jedna inovativna tvrtka iz TPZ-a startala je s crowdfunding kampanjom. Riječ je o tvrtki Baggizmo koja je tek od nedavno dio TPZ-a. Donosimo vam njihovu poduzetničku priču!

 • Voda je život, a Freewa inovativan projekt koji osvaja naklonost širokog tržišta
  Voda je život, a Freewa inovativan projekt koji osvaja naklonost širokog tržišta
  26. 5. 2017.

  Ponosni na realizirani potencijal, proaktivan stav i već ostvaren uspjeh Startup Factory Zagreb (SFZGB) timova donosimo vam priču o timu Freewa čija je glavna misija promicanje korištenja i zaštite dostupnosti pitke vode kroz mobilnu aplikaciju i jedinstvenu staklenu bocu. Dok mobilna aplikacija korisniku omogućava lako pronalaženje najbližeg besplatnog izvora pitke vode, staklena boca -  izrađena od ekoloških materijala koju prati zanimljiva i praktična torbica - predstavlja inovativan turistički suvenir.

 • HOLY – aplikacija koja pomiče granice komunikacije među vjernicima
  HOLY – aplikacija koja pomiče granice komunikacije među vjernicima
  14. 4. 2017.

  Upravo u vrijeme kada je najveći kršćanski blagdan Uskrs pred vratima, donosimo vam priču o aplikaciji HOLY koju su osmislili i kroz naš akceleracijski program Startup Factory Zagreb razvili poduzetni i inovativni mladi ljudi: Ivan Orehovec, Zoran Mičuda, Franka Anić i Marin Grbić. 

 • U TPZ-u trend „odljeva mozgova“ ide u obrnutome smjeru
  U TPZ-u trend „odljeva mozgova“ ide u obrnutome smjeru
  24. 2. 2017.

  U vrijeme kada je trend „odljeva mozgova“ neupitno zabrinjavajući, donosimo vam priču o Niki Jiroušek, mladoj obrazovanoj ženi koja se prihvativši ponudu za radno mjesto u tvrtki LIVE GOOD naše inovatorice i poduzetnice Anite Bušić, odlučila iz Nizozemske vratiti u Hrvatsku, te ovdje graditi svoju karijeru. 

 • Izvrsnošću do stranih tržišta
  Izvrsnošću do stranih tržišta
  9. 12. 2016.

  Donosimo vam  priču o tvrtki Utilis d.o.o., dugogodišnjem članu Tehnološkog parka Zagreb.

 • Creative Fields - znanost, visoka tehnologija i predani rad kao temelj uspjeha tvrtke
  Creative Fields - znanost, visoka tehnologija i predani rad kao temelj uspjeha tvrtke
  17. 8. 2016.

  Velik broj procesa, odnosa i zakona fizike iz usko specijaliziranih područja - kao laici - naprosto uzimamo zdravo za gotovo. Međutim kada se s takvim, do tada više-manje apstraktnim procesima, susretnemo kroz literaturu ili razgovor, postaju izuzetno zanimljivi i intrigantni te kao takvi naprosto okupiraju pažnju. Jedan od takvih sveprisutnih i važnih, ali ujedno i kompleksnih tema odnosi se na područje dinamike fluida koja značajnu ulogu ima u znanosti, tehnici, ali i svakodnevnom životu.

 • Povratnik iz Belgije u TPZ-u radi na razviju inovativnih rješenja
  Povratnik iz Belgije u TPZ-u radi na razviju inovativnih rješenja
  8. 8. 2016.

  Od ožujka 2016. godine naš Tehnološki park bogatiji je za još jednu perspektivnu tvrtku. Riječ je o tvrtki Pleo Soft d.o.o. čija se osnovna djelatnost zasniva na pružanju integracijskih rješenja iz području aplikacija za upravljanje sadržajima unutar kompanija. Tvrtka je specijalizirana za Java i web tehnologije, uz poseban naglasak na orijentaciju prema Alfresco ECM platformi za upravljanje procesima i dokumentima. 

 • Ustrajni rad i timski duh kao preduvjet uspjeha
  Ustrajni rad i timski duh kao preduvjet uspjeha
  17. 6. 2016.

  Dobra ideja, ustrajan rad, sreća/ sreća u nesreći, biti u pravo vrijeme na pravome mjestu – samo su neki od elemenata koji grade dobre projekte i stvaraju uspješne poduzetničke priče .

 • Tehnosoft - Jedan um za kompleksna rješenja
  Tehnosoft - Jedan um za kompleksna rješenja
  10. 6. 2016.

  Oprema pod tlakom poput spremnika, kotlova ili cjevovoda nije nešto s čime se svakodnevno susreće veliki broj ljudi. Diplomirani inženjer strojarstva Rikard Serdoz kreira upravo takvu opremu koju koriste razni pogoni diljem svijeta.