Press kutak

Netokracija: Startup vs. startup - OmoLab i Silver Monitor dokazuju da je najbolje rješavati probleme iz okoline

16. 11. 2018.

OmoLab razvija alate koji olakšavaju, poboljšavaju i potiču čitanje osoba s disleksijom i drugim teškoćama čitanja. Silver Monitor pametna je narukvica i softverska platforma za praćenje zdravlja starijih pacijenata. A njihovi osnivači, Petar Reić i Tihana Petričević, nakratko su napustili uloge startupera i našli se u ulozi novinara.

Netokracija: Startup vs. startup - Sučelili smo domaće projekte Wingo i Transfer Hero

8. 11. 2018.

Što se dogodi kad startupere stavite u ulogu novinara i tako ih “natjerate” da predstavljaju svoj projekt? Doznate štošta o malverzacijama u energetskom sektoru, sadnji drveća i upoznate nekoga tko radi na Game of Thronesu, a mora šutiti kao zaliven... Bar o toj temi!

Točkanai.hr: ShadePot pobjednik prvog zagrebačkog Climathona

29. 10. 2018.

Na 24-satnom Climathonu najboljem timu dodijeljeno je 15.000 kn za idejno rješenje izazova urbanih toplinskih otoka.

Večernji.hr: Još samo dva dana za prijavu na natječaj koji će pokrenuti vašu crowdfunding kampanju!

23. 10. 2018.

Razmišljate o financiranju svoga projekta kroz alternativne izvore financiranja, ali niste sigurni kako i kojem smjeru krenuti? Možda je pokretanje crowdfunding kampanje pravo rješenje za vas!

Točka na i: Robert Kohorst - Nemojte se bojati neuspjeha u poduzetništvu!

17. 10. 2018.

Veleposlanik Robert Kohorst svoja je poduzetnička iskustva u području financija i nekretnina počeo stjecati kao osnivač i predsjednik društva Everest Properties u Pasadeni, Tijekom svoje bogate poduzetničke karijere bio je osnivač i izvršni direktor niza uspješnih kompanija.

Z1 televizija: Zagrebe, dobro jutro

11. 10. 2018.

Gostovanje u emisiji Z1 televizije na temu trećeg ciklusa Startup Factory predakceleracijskog programa

Netokracija: U 8 tjedana 18 timova dokazuje tko ima “zicera” za 860.000 kuna

10. 10. 2018.

Ovo je 18 timova koji ulaze u osmotjedni predakceleracijski program Startup Factorya i čekaju na odluku o pet najboljih.

Večernji.hr: Tražite golmana ili vam se ne da peglati? Oni imaju rješenja

10. 10. 2018.

Aplikacija kojom ekipa može pronaći vratara za nogomet u kvartu, platforma za “detektiranje” odgovarajućeg liječnika preko interneta u nekoliko minuta, narukvica koja prati tlak i otkucaje srca starijih osoba, alat za pomoć djeci s disleksijom i pametni stol za terasu s ugrađenim grijačima neke su od ideja čiji je cilj olakšati svakodnevni život, a 18 timova razvijat će ih u sklopu Zagrebačkog inovacijskog centra ( ZICER ).

Vidi.hr: Poznati timovi treće generacije Startup Factoryja

25. 9. 2018.

Odabrani su timovi koji će od 9. listopada sudjelovati u trećem ciklusu Startup Factory predakceleracijskog programa.

Lider.hr: Prilika za zagrebačke male poduzetnike: Otvorene prijave za CrowdStream ZICER-a

21. 9. 2018.

Zagrebački inovacijski centar (ZICER) poziva sve one koji razmišljaju o alternativnom financiranju svoga projekta da se do 9. listopada 2018. prijave i ostvare potporu u pokretanju crowdfunding kampanje te potporu u vrijednosti od 15.000 kuna u okviru EU projekta CrowdStream koji ZICER provodi kao pilot akciju kroz koju startupovima i društvenim poduzetnicima pruža podršku u pripremi i provedbi crowdfunding kampanje.

Netokracija.com: Kako su prošlogodišnji Startup Factory finalisti preživjeli prvu poduzetničku godinu u Hrvatskoj

4. 9. 2018.

I ove godine otvara se nova sezona u Startup Factory, gdje će 5 timova finalista za svoj projekt osigurati 160 tisuća kuna bespovratnih sredstava i osmotjedni program edukacija i mentorstva. 

Poslovni.hr: Zagrebački predakceleracijski program s novčanim fondom od 800.000 kuna

31. 8. 2018.

Pet najboljih startupova osvojit će po 160.000 kuna bespovratnih sredstava, a najbolji pitch Zagreb Connecta dodatnih 60.000 kuna.