Divan je besplatni servis za pregled društvenih događanja u gradu Zagrebu koji posjetiteljima stranice nudi da brzo i bez puno muke doznaju što se sve od događanja nudi u gradu. „Brzo i jednostavno, to su dvije smjernice na kojima počiva ovaj servis“, objašnjava Matina Tenžera, jedna od pokretačica servisa. Divan tim za sada, osim Matine, čini još i suosnivač Maroje Sabljić, ali nadaju se skorom proširenju za još nekoliko članova.

O iskustvu u domaćem poduzetništvu kaže: „Meni je ovo izlet u nepoznato i za sada se prilično dobro snalazim. Pomoć koju smo dobili od Razvojne agencije Zagreb bila je neizmjerna. U sklopu programa “Startup Factory Zagreb” smo mnogo naučili i u proteklih nekoliko mjeseci napravili zapažen napredak. Zahvalni smo na pruženoj prilici i nadamo se da će se naša priča nastaviti razvijati u istom pozitivnom tonu.“

Pomoć Razvojne agencije Zagreb

Razvojnoj agenciji Zagreb zahvalni su i jer im je ustupila prostor za rad u Tehnološkom parku, a nedavno osvojena nagrada na natjecanju Startup Factory Zagreb dodatno će ih motivirati da opravdaju ukazano povjerenje.

Divan za sada nije komercijalan, ali njegova suosnivačica najavljuje kako će ubrzo krenuti s komercijalizacijom određenih usluga za korisnike i klijente, počevši od prodaje ulaznica do promocija događanja, VIP članstva itd. Jedan od koraka u tom smjeru je i osnivanje tvrtke u njenom vlasništvu koja će za početak imati dvoje stalno zaposlenih.

O privlačenju investitora za sada ne razmišljaju. „Radimo s onim s čime raspolažemo pa ćemo vidjeti kako će se projekt dalje razvijati. Ujedno vjerujemo da ćemo na tom putu zainteresirati ulagače i partnere“, zaključuje Matina.

Kompletan članak pročitajte na portalu Točkanai.hr.